Recept

Slávky s bílým vínem a rajčaty

  • Itálie
  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
Ocenění:
ID receptu: 13644
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
6 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
600 g Mušle slávky
0 l Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Petržel - nať
115 g Protlak rajčatový
250 g Rajčata
15 g Sůl
0,7 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 026kJ
12% Sacharidy 42 g
17% Tuky 12 g
96% Sodík 2 g
41% Bílkoviny 23 g

Slávky s bílým vínem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Slávky očistím od nečistot kartáčkem. Vložíme je do mísy se studenou vodou a mušle, které se nezavřou, vyhodíme. V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, a poté přidáme nakrájený česnek. Vložíme spařená a oloupaná rajčata, nakrájená na kostičky, sůl, pepř a chilli papričky. Zalijeme 2 dl vody a vínem, přidáme nasekaný svazek petrželky, rajčatový protlak, bobkový list a podusíme cca 10 minut.

2

Potom přidáme slávky. V průběhu vaření hrnec 2x protřepeme. Vaříme, dokud se slávky neotevřou. Slávky, které se neotevřely, vyhodíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept