Rizoto s paprikami a vepřovou panenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s paprikami a vepřovou panenkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13645 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová panenka |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 78,3mg |
Draslík | 878,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Citronová kůra, Paprika červená, Paprika žlutá, Rýže loupaná, Sůl, Vepřová panenka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s paprikami a vepřovou panenkou postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme v 600 ml osolené vody. Očištěné papriky zbavené semen nakrájíme na kousky. Plátky slaniny podélně rozpůlíme. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na medailonky. |
2 | V pánvi na rozehřátém oleji opečeme slaninu a vyjmeme ji. Na výpeku opečeme připravené medailonky po obou stranách asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Do tuku vložíme na plátky nakrájenou cibuli, papriky a opékáme asi 7 minut. Přidáme vařenou rýži, osmahneme. Vše osolíme a opepříme. |
3 | Medailonky i slaninu vrátíme do pánve, promícháme a prohřejeme. |
4 | Nasekanou petrželku smícháme s citronovou kůrou a směsí posypeme hotové rizoto. |
Poznámka
Servírujeme teplé.