Recept

Rizoto s paprikami a vepřovou panenkou

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 13645
Kategorie: Rizota

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová panenka
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
18% Sacharidy 66 g
22% Tuky 16 g
36% Sodík 714 mg
60% Bílkoviny 34 g

Rizoto s paprikami a vepřovou panenkou postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme v 600 ml osolené vody. Očištěné papriky zbavené semen nakrájíme na kousky. Plátky slaniny podélně rozpůlíme. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na medailonky.

2

V pánvi na rozehřátém oleji opečeme slaninu a vyjmeme ji. Na výpeku opečeme připravené medailonky po obou stranách asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Do tuku vložíme na plátky nakrájenou cibuli, papriky a opékáme asi 7 minut. Přidáme vařenou rýži, osmahneme. Vše osolíme a opepříme.

3

Medailonky i slaninu vrátíme do pánve, promícháme a prohřejeme.

4

Nasekanou petrželku smícháme s citronovou kůrou a směsí posypeme hotové rizoto.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept