Omeleta se zeleninou a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se zeleninou a fazolkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13646 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Brokolice |
250 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 491,2mg |
Draslík | 521,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Paprika červená, Paprika žlutá, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta se zeleninou a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky, omyté a očištěné fazolky rozkrojíme na poloviny, omytou brokolici rozebereme na růžičky. Stonky oloupeme a pokrájíme na kolečka. |
2 | Brokolici a fazolky každé zvlášť povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej i máslo, přilijeme rozšlehaná, osolená a opepřená vejce a poklademe na ně brokolici, fazolky a papriky. Na mírném ohni omeletu opékáme 10 - 12 minut. |
4 | Nakonec pokrm posypeme čerstvou řeřichou a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.