Recept

Přírodní vepřový řízek na šalvěji

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 13647

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Cuketa
200 g Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Koření grilovací
3 polévková lžíce Mascarpone
250 g Nudle široké
20 ml Olej olivový
80 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
5 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
1 l Voda pitná
2 polévková lžíce Víno bílé
0,3 šálek Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 966 kcal
Kilojoule 4 042kJ
22% Sacharidy 78 g
74% Tuky 56 g
16% Sodík 330 mg
70% Bílkoviny 40 g

Přírodní vepřový řízek na šalvěji postup přípravy receptu:

1

Široké nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme je (75 ml vody odložíme) a necháme okapat. Odloženou vodu z nudlí smícháme s krémovým sýrem a promícháme s vařenými nudlemi.

2

Rajčata, pórek a hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme polovinu rostlinného oleje a opečeme na něm hlívu a pórek. Omyté cukety nakrájíme na plátky a vše smícháme s rajčaty a nudlemi. Osolíme, opepříme a okyselíme lžící citronové šťávy.

3

Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, obalíme je ve směsi grilovacího koření, potřeme olivovým olejem a necháme odležet.

4

Na každý řízek připíchneme šalvějový lístek a maso opékáme na zbylém oleji asi 3 minuty. Výpek zředíme vínem a 2 lžícemi citronové šťávy.

5

Řízky podáváme s nudlovým salátem, ozdobené dílkem citronu a čerstvou šalvějí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept