Přírodní vepřový řízek na šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přírodní vepřový řízek na šalvěji
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13647 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Cuketa |
200 g | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Koření grilovací |
3 polévková lžíce | Mascarpone |
250 g | Nudle široké |
20 ml | Olej olivový |
80 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
5 ks | Rajčata |
0,3 šálek | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 118,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cuketa, Olej rostlinný, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Koření grilovací, Mascarpone, Nudle široké, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Přírodní vepřový řízek na šalvěji postup přípravy receptu:
1 | Široké nudle uvaříme podle návodu v osolené vodě, scedíme je (75 ml vody odložíme) a necháme okapat. Odloženou vodu z nudlí smícháme s krémovým sýrem a promícháme s vařenými nudlemi. |
2 | Rajčata, pórek a hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme polovinu rostlinného oleje a opečeme na něm hlívu a pórek. Omyté cukety nakrájíme na plátky a vše smícháme s rajčaty a nudlemi. Osolíme, opepříme a okyselíme lžící citronové šťávy. |
3 | Omyté maso nakrájíme na 8 tenkých řízků, obalíme je ve směsi grilovacího koření, potřeme olivovým olejem a necháme odležet. |
4 | Na každý řízek připíchneme šalvějový lístek a maso opékáme na zbylém oleji asi 3 minuty. Výpek zředíme vínem a 2 lžícemi citronové šťávy. |
5 | Řízky podáváme s nudlovým salátem, ozdobené dílkem citronu a čerstvou šalvějí. |