Vepřové ragú s paprikami a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ragú s paprikami a cibulí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13649 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
500 g | Vepřová panenka |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 62,6mg |
Draslík | 974,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 117,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika zelená, Paprika žlutá, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ragú s paprikami a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné papriky (zbavené semen) nakrájíme na nudličky, červenou cibuli oloupeme a pokrájíme na dílky, česnek nasekáme. |
2 | Omyté maso rozkrájíme na širší nudličky a opečeme za všech stran na pánvi na olivovém oleji. Osolíme, opepříme a necháme na teplém místě. |
3 | Do pánve vlijeme zbylý olej, opečeme na něm česnek a cibuli, přidáme nudličky paprik a za stálého míchání vše osmahneme doměkka. Vmícháme nasekané bylinky, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Podusíme asi 5 minut, vložíme maso, krátce prohřejeme. |
4 | Ragú rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky šalvěje. |
5 | Podáváme s rýží, pohankou nebo kuskusem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.