Borůvkové muffiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkové muffiny
Borůvkové muffiny
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1365 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
200 g | Borůvky |
180 g | Cukr třtinový |
3 kávová lžička | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka polohrubá |
60 g | Ovesné vločky |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 136,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Ovesné vločky, Soda jedlá, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkové muffiny postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si plech na muffiny, jamky v něm vyložíme papírovými košíčky. Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Smícháme ovesné vločky, mouku, kypřicí prášek a sodu bikarbonu. Poté ušleháme cukr s vejci, vanilkovým cukrem a máslem. Přidáme sypkou směs a zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme. |
3 | Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Potom je opatrně vmícháme do těsta. |
4 | Těstem naplníme košíčky a pečeme na středním roštu trouby dozlatova cca 20-25minut. |
5 | Po vyjmutí z trouby necháme muffiny ještě cca 5minut odpočívat na plechu. Poté je vyklopíme a podáváme posypané moučkovým cukrem. |
Vypadá to opravdu velmi dobře.Skvělé