Zapékané medailonky s pórkem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané medailonky s pórkem a rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13650 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
750 g | Pórek |
4 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová panenka |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 129,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová panenka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané medailonky s pórkem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozehřejeme máslo a za častého míchání na něm opečeme na kolečka pokrájený pórek. Přilijeme vývar a dusíme 10 minut. Přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a ještě chvíli podusíme. |
2 | Omyté maso krájíme silnější na plátky a ovineme je nití. Medailonky opékáme v pánvi na rozehřátém másle s olejem po každé straně asi 3 minuty. Osolíme je, opepříme a vyjmeme. |
3 | Nasekanou petrželku smícháme s citronovou kůrou, strouhankou a vejcem, směs rozdělíme na medailonky, krátce grilujeme. Nit odstraníme. |
4 | Pórek s rajčaty ochutíme hořčicí a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme. |
5 | Maso i zeleninu rozdělíme na talíře a podáváme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.