Recept

Tvarohové placičky s fenyklem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13652

Ingredience

1 ks Bazalka
350 g Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
75 g Pšeničná krupice
4 ks Rajčata
1,5 polévková lžíce Strouhanka
1,5 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
200 g Tvaroh jemný
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 392kJ
7% Sacharidy 23 g
26% Tuky 20 g
17% Sodík 334 mg
29% Bílkoviny 16 g

Tvarohové placičky s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a vmícháme olivový olej.

2

Tvaroh rozmícháme s vejcem, solí a krupicí. Těsto necháme 30 minut stát.

3

Z omytého fenyklu odřízneme nať, bulvu rozkrájíme na dílky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vyjmeme, po okapání vložíme do zapékací mísy. Posypeme strouhankou, nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami másla a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

4

V pánvi na oleji usmažíme z připraveného těsta placičky po každé straně asi 5 minut. Podáváme je s pečeným fenyklem a rajčatovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept