Nudle ve vinné omáčce s chřestem a lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle ve vinné omáčce s chřestem a lososem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13657 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Chřest bílý |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Jíška instantní |
1 polévková lžíce | Kerblík |
100 g | Losos uzený |
20 g | Máslo čerstvé |
400 g | Nudle široké |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 179,7mg |
Draslík | 601,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 703,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibule, Citronová šťáva, Kerblík, Losos uzený, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Nudle široké, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle ve vinné omáčce s chřestem a lososem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný, na kousky nakrájený chřest povaříme asi 15 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. V téže vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a udržujeme teplé. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm očištěné, rozpůlené žampiony. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Na zbylém másle podusíme na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vínem, 150 ml vody a povaříme. Přidáme smetanu, jíšku, rozšleháme, vmícháme žloutek a odstavíme s plotny. |
3 | Přisypeme povařený chřest, žampiony, na proužky krájeného lososa a prohřejeme. Pokrm dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, promícháme s nudlemi a posypeme lístky kerblíku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.