Recept

Nudle ve vinné omáčce s chřestem a lososem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13657
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

250 g Chřest bílý
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Jíška instantní
1 polévková lžíce Kerblík
100 g Losos uzený
20 g Máslo čerstvé
400 g Nudle široké
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
1,5 l Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 966kJ
25% Sacharidy 92 g
35% Tuky 26 g
12% Sodík 243 mg
38% Bílkoviny 21 g

Nudle ve vinné omáčce s chřestem a lososem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný, na kousky nakrájený chřest povaříme asi 15 minut v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. V téže vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a udržujeme teplé.

2

V pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm očištěné, rozpůlené žampiony. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Na zbylém másle podusíme na kostičky nakrájenou cibuli, zalijeme vínem, 150 ml vody a povaříme. Přidáme smetanu, jíšku, rozšleháme, vmícháme žloutek a odstavíme s plotny.

3

Přisypeme povařený chřest, žampiony, na proužky krájeného lososa a prohřejeme. Pokrm dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, promícháme s nudlemi a posypeme lístky kerblíku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept