Brokolicové ragú s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolicové ragú s mrkví
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13658 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Brambory |
750 g | Brokolice |
2 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
500 g | Karotka |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 32,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 192,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Karotka, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Řeřicha, Sezam - semena, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Hořčice kremžská, Hořčice plnotučná, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolicové ragú s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Vývar přivedeme k varu, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, očištěnou mrkev a vaříme 15 - 20 minut. Asi 5 minut před koncem varu přisypeme omytou, na růžičky rozebranou brokolici. Zeleninu vyjmeme z vývaru a udržujeme teplou. |
2 | Orestujeme sezamová semínka. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm mouku, zalijeme ji vodou a přimícháme do vývaru. Krátce povaříme, osolíme a opepříme. Hořčici rozkvedláme ve smetaně a přilijeme k vývaru. |
3 | Teplou zeleninu upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme sezamovými semínky a nasekanou řeřichou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.