Zapečené filé na špenátě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené filé na špenátě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13660 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mozzarella |
800 g | Okoun - filety |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
0,3 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 56,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,1mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Mozzarella, Olej stolní, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Okoun - filety, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené filé na špenátě postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme a necháme okapat. Oloupané cibule nakrájíme na plátky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme špenát, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme asi 6 minut. |
2 | Omyté filé z okouna rozkrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme maso asi 8 minut uležet. |
3 | Rajčata i citron omyjeme a spolu s Mozzarellou pokrájíme na plátky. |
4 | Špenát scedíme a po okapání vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Filé i zbylé suroviny rozložíme na špenát a posypeme čerstvým tymiánem. Pokrm zapékáme v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia asi 5 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.