Recept

Studená broskvová polévka s melounovými kuličkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13664
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

500 g Broskve
1 ks Citrony
100 g Cukr krupice
250 g Meloun vodní
1 špetka Skořice mletá
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Solamyl
200 g Sýr Lučina - termizovaný
2 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 038kJ
18% Sacharidy 64 g
30% Tuky 22 g
6% Sodík 128 mg
21% Bílkoviny 12 g

Studená broskvová polévka s melounovými kuličkami postup přípravy receptu:

1

Lučinu utřeme s 50g cukru, citronovou šťávou a kůrou. Předem namočenou želatinu necháme rozpustit a přimícháme do Lučiny. Z bílků ušleháme pevný sníh, smetanu ušleháme do tuha. Do směsi nejdříve vmícháme šlehačku, potom zlehka sníh a dáme vychladit.

2

Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. Povaříme je v 500 ml vody s 50 g cukru a se skořicí, rozmačkáme na kaši. Solamyl smícháme se 2 lžícemi vody, přidáme do kaše a krátce povaříme. Polévku necháme vychladit.

3

Z melounu odstraníme pecičky, pomocí lžičky vytvarujeme kuličky.

4

Z lučinového krému vytvoříme lžící noky a spolu s kuličkami melounu je vložíme do polévky.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept