Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13666
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
50 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
500 g Jahody zahradní
0,5 polévková lžíce Pistácie
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 g Tvaroh tučný
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 803kJ
9% Sacharidy 32 g
38% Tuky 28 g
1% Sodík 16 mg
26% Bílkoviny 14 g

Gratinované jahody postup přípravy receptu:

1

Tvaroh smícháme se žloutky, citronovou kůrou, cukrem a vanilkovým cukrem. Smetanu ušleháme a vmícháme do tvarohového krému.

2

Jahody omyjeme a rozpůlíme. Urovnáme je do zapékací kulaté formy o průměru 30 cm a pokryjeme je připraveným krémem. Zapékáme v předehřáté troubě (200 stupňů Celsia) asi 20 minut.

3

Zapečené jahody posypeme nasekanými pistáciemi a pocukrujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept