Makrely na roštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrely na roštu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13672 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Koření na ryby |
3 ks | Makrela obecná |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 90,9mg |
Draslík | 37,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Pepř bílý, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Makrela obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrely na roštu postup přípravy receptu:
1 | Makrely omyjeme, osušíme, uvnitř i na povrchu osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby. Na každou makrelu položíme plátky citronu a lístky šalvěje, připravené ryby vložíme do grilovací formy (nebo do alobalu), grilujeme 20 - 30 minut. Ve formě obracíme a potíráme olejem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.