Koláč s rajčaty a tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s rajčaty a tymiánem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13675 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
125 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
4 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 273,0mg |
Draslík | 610,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Ovesné vločky, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s rajčaty a tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Žloutek rozmícháme s ovesnými vločkami, moukou, změklým máslem, 1/2 lžičkou soli a 4 lžícemi vody. Vypracujeme těsto, vložíme je do vymazané koláčové formy a okraje povytáhneme. Těsto propícháme vidličkou, pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut. |
2 | Spařená rajčata oloupeme, cibuli a česnek nadrobno nasekáme. |
3 | Zakysanou smetanu promícháme s bílkem, zbylými vejci, solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Na těsto poklademe celá omytá rajčata, posypeme je cibulí s česnekem, na hrubo nastrouhaným sýrem a přelijeme smetanou s vejci. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.