Kuře s nektarinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s nektarinkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13679 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Jíška instantní |
1000 g | Kuře |
250 g | Nektarinka |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 736,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Nektarinka, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Jíška instantní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s nektarinkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné kuře rozdělíme na 8 porcí. Nektarinky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky. |
2 | V pekáči na rozehřátém oleji opečeme porce kuřete po všech stranách, přidáme oloupanou, na osminky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Krátce osmahneme, zalijeme vínem, přidáme snítku rozmarýnu a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Nakonec přidáme připravené nektarinky a dusíme ještě 20 minut. |
3 | Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a omáčku zahustíme jíškou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.