Kuřecí stehna s citronem a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna s citronem a česnekem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13682 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule červená |
2 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Citrony |
4 ks | Kuřecí stehna |
4 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 558,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citrony, Kuřecí stehna, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna s citronem a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Omytá stehna osušíme a uvolníme na nich kůži. Očištěnou cibulku, petrželku, 4 stroužky česneku najemno nasekáme, smícháme s citronovou kůrou, lžící oleje, solí a pepřem. Směs naplníme pod kůži stehen. |
2 | Oloupané červené cibule nakrájíme na osminky, zbylý česnek rozpůlíme. Očištěnou mrkev pokrájíme na kolečka. Vše vložíme spolu se stehny do zapékací mísy, pokapeme olejem a citronovou šťávou. |
3 | Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 40 minut, během pečení maso asi dvakrát obrátíme, nakonec přilijeme víno. |
Poznámka
Servírujeme teplé.