Knedlíčky se špenátem a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíčky se špenátem a ricottou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13687 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Špenátový protlak mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
150 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 251,5mg |
Draslík | 337,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíčky se špenátem a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Rozmrazený špenát promícháme s ricottou, vejci a žloutkem. Přidáme 50 g nastrouhaného sýra, mouku a vypracujeme hladké těsto. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. |
2 | Z těsta vykrajujeme malé nočky, vložíme je do hrnce s vařící osolenou vodou a zvolna uvaříme. |
3 | Knedlíčky vyjmeme z vody a necháme okapat. Vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem. Pokrm zapékáme asi 5 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.