Čokoládový dezert se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový dezert se švestkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13689 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
200 g | Čokoláda mléčná |
1 polévková lžíce | Martell cognac |
1 ks | Máta |
600 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
150 g | Švestky sušené |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
3 ks | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 282,0mg |
Draslík | 364,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Máta, Švestky sušené, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový dezert se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Švestky nakrájíme na kousky a marinujeme ve víně asi 20 minut. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. |
2 | Vejce se žloutky ušleháme ve vodní lázni do pěny, vmícháme čokoládu a rozpuštěnou želatinu. Do vychladlého krému vmícháme koňak a do polotuha ušlehanou smetanu. Nakonec přidáme několik švestek, nasekaných na jemno, zamícháme. |
3 | Krémem naplníme formičky vypláchnuté studenou vodou a dáme chladit na 4 hodiny. |
4 | Potom formičky krátce vložíme do horké vody, krém vyklopíme na talířky. Každou porci ozdobíme švestkami, vínem a snítkou máty. |
Poznámka
Servírujeme studené.