Recept

Čokoládový dezert se švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13689

Ingredience

1 polévková lžíce Martell cognac
1 ks Máta
600 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
200 ml Víno bílé
200 g Čokoláda mléčná
150 g Švestky sušené
3 ks Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 345kJ
14% Sacharidy 50 g
63% Tuky 47 g
5% Sodík 94 mg
16% Bílkoviny 9 g

Čokoládový dezert se švestkami postup přípravy receptu:

1

Švestky nakrájíme na kousky a marinujeme ve víně asi 20 minut. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni.

2

Vejce se žloutky ušleháme ve vodní lázni do pěny, vmícháme čokoládu a rozpuštěnou želatinu. Do vychladlého krému vmícháme koňak a do polotuha ušlehanou smetanu. Nakonec přidáme několik švestek, nasekaných na jemno, zamícháme.

3

Krémem naplníme formičky vypláchnuté studenou vodou a dáme chladit na 4 hodiny.

4

Potom formičky krátce vložíme do horké vody, krém vyklopíme na talířky. Každou porci ozdobíme švestkami, vínem a snítkou máty.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept