Kuře s pestrou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s pestrou zeleninou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13691 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
500 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1000 g | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 188,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Cukr krupice, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s pestrou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře naporcujeme, osolíme opepříme a poprášíme moukou. |
2 | V kastrole rozehřejeme máslo, porce na něm opečeme do zlatova a vyjmeme. |
3 | Ve výpeku zkaramelizujeme cukr. Přidáme oloupané, na kousky nakrájené brambory, na plátky pokrájenou mrkev, rozkrájené cibulky a za častého míchání dusíme 10 minut. Směs vložíme do zapékací mísy, navrch položíme porce kuřete a zalijeme vývarem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova. |
4 | Nakonec pokrm posypeme nasekanými bylinkami a podáváme v zapékací míse. |
Poznámka
Servírujeme teplé.