Italský těstovinový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský těstovinový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13693 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 ks | Bazalka |
1 ks | Cibule |
200 g | Mozzarella |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Fusilli |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 311,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Cibule, Mozzarella, Oříšky piniové, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský těstovinový salát postup přípravy receptu:
1 | Bazalku omyjeme a otrháme lístky, rajčata omyjeme a rozpůlíme. Mozzarellu nakrájíme na kousky a oloupanou cibuli nadrobno nasekáme. |
2 | Smícháme sůl, pepř, ocet a olej. V zálivce marinujeme rajčata, cibuli a Mozzarellu asi 30 minut. Přidáme nasucho opražené piniové oříšky. |
3 | Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, propláchneme a po okapání vmícháme do rajčat s mozzarellou. |
4 | Salát rozdělíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky. |
Poznámka
Servírujeme studené.