Bramborový salát s rukolou a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s rukolou a olivami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13694 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
750 g | Brambory |
2 ks | Citrony |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
20 g | Rukola |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Citrony, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s rukolou a olivami postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Smícháme sůl, pepř, citronovou kůru, citronovou šťávu a olej. Zálivkou přelijeme brambory, vmícháme na nudličky pokrájenou bazalku, přiklopíme a necháme stát asi 60 minut. |
3 | Rukolu omyjeme a necháme okapat. Omytá rajčata rozkrájíme na dílky. |
4 | Bramborový salát podle chuti přisolíme a opepříme, rozdělíme na talíře a posypeme rukolou, rajčaty, olivami a ozdobíme zbylými lístky bazalky. |
Poznámka
Servírujeme studené.