Fazolový salát s feferonkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s feferonkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13695 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Cizrna |
400 g | Fazole bílé sterilované |
400 g | Fazole červené sterilované |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cizrna, Fazole bílé sterilované, Fazole červené sterilované, Feferony, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s feferonkou postup přípravy receptu:
1 | Fazole a cizrnu propláchneme a necháme v sítu okapat. Feferonku zbavenou peciček nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli a česnek nadrobno pokrájíme a petrželku nasekáme. Vše promícháme. |
2 | Smícháme sůl, pepř, ocet, citronovou šťávu a zvolna zašleháme olivový olej. Salát promícháme se zálivkou a necháme rozležet asi 1 hodinu. |
3 | Hotový salát ozdobíme snítkou petrželky. |
Poznámka
Servírujeme studené.