Recept

Vepřové kotlety s bylinkovou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13697

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
350 ml Vývar z hovězích kostí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 438kJ
2% Sacharidy 6 g
33% Tuky 25 g
30% Sodík 602 mg
45% Bílkoviny 26 g

Vepřové kotlety s bylinkovou smetanou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou nasekanou cibuli necháme zesklovatět na másle, poprášíme moukou a osmahneme. Za stálého míchání přiléváme pomalu vývar, zvolna vaříme asi 10 minut. Do omáčky vmícháme nasekané bylinky a zakysanou smetanu, vše rozmixujeme. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a špetkou muškátu.

2

Omyté kotlety osušíme, vetřeme do nich sůl, pepř a kmín. Kotlety opečeme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách.

3

Podáváme s bylinkovou omáčkou, s čerstvou zeleninou a s chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept