Vepřové kotlety s bylinkovou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety s bylinkovou smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13697 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
350 ml | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 98,7mg |
Draslík | 786,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kmín drcený, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety s bylinkovou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou nasekanou cibuli necháme zesklovatět na másle, poprášíme moukou a osmahneme. Za stálého míchání přiléváme pomalu vývar, zvolna vaříme asi 10 minut. Do omáčky vmícháme nasekané bylinky a zakysanou smetanu, vše rozmixujeme. Osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a špetkou muškátu. |
2 | Omyté kotlety osušíme, vetřeme do nich sůl, pepř a kmín. Kotlety opečeme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách. |
3 | Podáváme s bylinkovou omáčkou, s čerstvou zeleninou a s chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.