Grilované pražmy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované pražmy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13699 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Pražma |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 816,6mg |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 715,7mg |
Vláknina | 373,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pražma, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované pražmy postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané pražmy omyjeme, osušíme a na každé straně několikrát nařízneme. |
2 | Ryby zevnitř i na povrchu osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Povrch potřeme olivovým olejem, posypeme čerstvým nasekaným rozmarýnem. |
3 | Pražmy pečeme na rozpáleném grilu po každé straně asi 5 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.