Jednoduchý recept

Slepičí vývar s masem a nudlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 137
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

60 g Cibule
0,1 g Nové koření celé
170 g Nudle vaječné
0,1 g Pepř černý celý
10 g Petržel - nať
10 g Polévkové koření
800 g Slepice
20 g Sůl
1800 ml Voda pitná
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 845kJ
4% Sacharidy 14 g
8% Tuky 6 g
42% Sodík 840 mg
38% Bílkoviny 22 g

Slepičí vývar s masem a nudlemi postup přípravy receptu:

1

Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme, až je slepice částečně měkká.

2

Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka.

3

Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i kořenovou zeleninu.

4

Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme.

5

Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a okapané promícháme se slepičím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.

6

Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.

7

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem, zeleninou a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept