Krevetové špízy s avokádovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetové špízy s avokádovým pyré
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13703 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
750 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř růžový celý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 196,9mg |
Draslík | 698,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř růžový celý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetové špízy s avokádovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Omyté krevety zbavíme střívek, promícháme je s nasekaným stroužkem česneku a s olivovým olejem, poté necháme chvíli proležet. |
2 | Avokáda rozpůlíme, dužinu vydlabeme lžící a rozmixujeme ji s citronovou šťávou. Rajčata omyjeme, odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostky. Do avokádového pyré vmícháme rajčata, nasekanou cibuli, zbylý rozsekaný česnek i rozemletou chilli papričku. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Na špejle napichujeme vždy 3 krevety, špízy pečeme na rozpálené pánvi cca 3 minuty. Krevety posypeme pepřem, upravíme na talíře spolu s avokádovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.