Recept

Kuřecí drůbková polévka se zázvorem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13704
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
250 g Chřest bílý
1 ks Cibule
1 ks Koriandr čerstvý
500 g Kuřecí drůbky
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Olej stolní
5 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
30 g Zázvor celý
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 451kJ
13% Sacharidy 46 g
12% Tuky 9 g
16% Sodík 328 mg
54% Bílkoviny 31 g

Kuřecí drůbková polévka se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí drůbky omyjeme, osušíme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor, česnek a cibuli nadrobno nasekáme.

2

Drůbky opečeme na oleji, vyjmeme, na výpeku osmahneme zázvor, cibuli a česnek. Vložíme zpět drůbky, přidáme celý pepř, lžičku soli a přilijeme litr vody. Vaříme asi 45 minut a občas sebereme vzniklou pěnu. Vývar scedíme.

3

Chřest omyjeme a oloupeme, odřízneme konce, výhonky nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev pokrájíme na nudličky. Obojí povaříme ve vývaru asi 8 minut.

4

Polévku podáváme s plátky limetky a ozdobenou lístky koriandru.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept