Kuřecí drůbková polévka se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí drůbková polévka se zázvorem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13704 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
250 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Koriandr čerstvý |
500 g | Kuřecí drůbky |
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
5 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
30 g | Zázvor celý |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 328,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Cibule, Koriandr čerstvý, Kuřecí drůbky, Limetka, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí drůbková polévka se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí drůbky omyjeme, osušíme, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný zázvor, česnek a cibuli nadrobno nasekáme. |
2 | Drůbky opečeme na oleji, vyjmeme, na výpeku osmahneme zázvor, cibuli a česnek. Vložíme zpět drůbky, přidáme celý pepř, lžičku soli a přilijeme litr vody. Vaříme asi 45 minut a občas sebereme vzniklou pěnu. Vývar scedíme. |
3 | Chřest omyjeme a oloupeme, odřízneme konce, výhonky nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev pokrájíme na nudličky. Obojí povaříme ve vývaru asi 8 minut. |
4 | Polévku podáváme s plátky limetky a ozdobenou lístky koriandru. |
Poznámka
Servírujeme teplé.