Recept

Okoun s kořeněnou bramborovou kůrkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13705

Ingredience

4 ks Brambory
2 ks Limetka
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
160 g Okoun - filety
8 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 806kJ
8% Sacharidy 30 g
41% Tuky 31 g
11% Sodík 217 mg
24% Bílkoviny 14 g

Okoun s kořeněnou bramborovou kůrkou postup přípravy receptu:

1

Porce okouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nastrouháme na tenké plátky. Žloutek vmícháme do osolené a opepřené mouky, přidáme tymián, přimícháme k bramborám.

2

Porce ryby obložíme polovinou bramborové směsi a opečeme na oleji do zlatova, obložíme zbylými bramborami, obrátíme, opečeme.

3

Na jemno pokrájenou šalotku necháme na másle zesklovatět, přilijeme limetkovou šťávu a opepříme.

4

Opečené porce okouna rozdělíme na talíře se šalotkovou omáčkou a ozdobíme plátky limetky.

5

Podáváme s listovým špenátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept