Mrkvová polévka s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová polévka s krůtím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13709 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
250 g | Krůtí prsa |
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 44,4mg |
Draslík | 618,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jablka, Krůtí prsa, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová polévka s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa omyjeme, vetřeme do nich sůl a pepř, zprudka je opečeme na lžíci oleje. Zmírníme příkon tepla, maso zvolna opékáme ještě 10 minut. Opečené maso nakrájíme na nudličky a necháme na teplém místě. Výpek zředíme vývarem a dáme stranou. |
2 | Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Omytá jablka nakrájíme na kostky. |
3 | Cibuli s česnekem necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme mrkev, jablka, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut. Potom vše rozmixujeme, smícháme se zbylým vývarem a výpekem. Polévku osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem. |
4 | Podáváme s nudličkami masa a nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Krůtí maso můžeme nahradit kuřecím masem.