Kuřecí filety se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí filety se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13710 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Cuketa |
600 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 102,0mg |
Draslík | 929,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Olej slunečnicový, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí filety se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji na pánvi osmahneme očištěné, na nudličky pokrájené papriky, omyté, na kostičky nakrájené cukety a kolečka cibule. Vše restujeme asi 5 minut. Přidáme na kousky rozkrájená rajčata i se šťávou, podusíme 5 minut, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. |
2 | Omytá a osušená kuřecí prsíčka opečeme na rozehřátém oleji s máslem, okořeníme je a pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Opečené maso nakrájíme na nudličky nebo na šikmé plátky a podáváme se zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.