Kysané zelí s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí s mangem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13711 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 ks | Jablka |
1 ks | Mango |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř cayenský |
200 g | Salát Polníček |
2 ks | Šalotka |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 723,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Jablka, Mango, Med včelí, Olej slunečnicový, Pepř cayenský, Šalotka, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kysané zelí s mangem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné šalotky na jemno nakrájíme, jablka rozpůlíme a odstraníme jádřinec. |
2 | Kysané zelí pomačkáme vidličkou, do šťávy vmícháme med, olej, jablka, osolíme a opepříme. Do zelí přidáme nakrájenou šalotku a zalijeme připraveným dresinkem. |
3 | Oloupané mango rozkrájíme na kostičky a spolu s omytým salátem upravíme na talíř. Přidáme zelí a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.