Recept

Platýs s rýží a cuketami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13712

Ingredience

1 ks Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Cuketa
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Platýz - filety
250 g Rýže loupaná
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 933kJ
15% Sacharidy 55 g
14% Tuky 10 g
16% Sodík 326 mg
61% Bílkoviny 34 g

Platýs s rýží a cuketami postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži uvaříme v 500 ml osolené vody, 5 minut před koncem varu přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku.

2

Omyté cukety pokrájíme na nudličky a necháme blanšírovat v osolené vodě asi 3 minuty.

3

Rozpustíme 3 lžíce másla, vmícháme hořčici a zvolna přiléváme smetanu. Omáčku dochutíme pepřem a špetkou cayenského pepře.

4

Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na zbylém másle.

5

Připravenou cuketu osmažíme v rozpáleném oleji, osolíme, opepříme a ochutíme lístky bazalky.

6

Na talíře upravíme porce ryby, cuketu, rýži a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept