Platýs s rýží a cuketami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýs s rýží a cuketami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13712 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Cuketa |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Platýz - filety |
250 g | Rýže loupaná |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 667,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 772,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Cuketa, Paprika červená, Pepř cayenský, Platýz - filety, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýs s rýží a cuketami postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži uvaříme v 500 ml osolené vody, 5 minut před koncem varu přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku. |
2 | Omyté cukety pokrájíme na nudličky a necháme blanšírovat v osolené vodě asi 3 minuty. |
3 | Rozpustíme 3 lžíce másla, vmícháme hořčici a zvolna přiléváme smetanu. Omáčku dochutíme pepřem a špetkou cayenského pepře. |
4 | Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na zbylém másle. |
5 | Připravenou cuketu osmažíme v rozpáleném oleji, osolíme, opepříme a ochutíme lístky bazalky. |
6 | Na talíře upravíme porce ryby, cuketu, rýži a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.