Smažená Mozzarella - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená Mozzarella
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13713 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 110,7mg |
Draslík | 178,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Mozzarella, Rajčata, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená Mozzarella postup přípravy receptu:
1 | Mozzarellu necháme okapat a rozkrojíme ji na 4 plátky. Sýr obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. |
2 | V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme obalený sýr po obou stranách do zlatova. |
3 | Smaženou Mozzarellu upravíme na talíře a obložíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty, ozdobíme lístky čerstvé bazalky. |
4 | Podáváme s bagetou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Smažená Mozzarella je chuťově vynikající jídlo. Jen ji příště obalím v trojobalu asi dvakrát, protože mi vytekla nebo ji nebudu dělat na tak tenké plátky. Ale jinak chuťově výborná. Jednoduchý a rychlý recept. Jako přílohu jsem přidala vařené brambory omaštěné máslíčkem a mňamka byla na světě.