Pečené papriky s ovčím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené papriky s ovčím sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13715 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 160,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené papriky s ovčím sýrem postup přípravy receptu:
1 | V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme očištěné, na kousky nakrájené papriky, nahrubo nasekanou cibuli a vše za stálého míchání zvolna opékáme asi 4 minuty. Potom přidáme česnek, pokrájený na plátky, lístky tymiánu a krátce osmahneme. |
2 | K paprikám přidáme ovčí sýr, rozdělený na větší kousky, vypeckované olivy a krátce prohřejeme, až se sýr začne tavit. Nakonec pokrm osolíme a opepříme. |
3 | Podáváme s bagetou nebo jiným bílým pečivem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.