Jednoduchý recept

Hráškové rizoto s parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 13716
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
300 g Hrášek mražený
1 ks Meduňka
250 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
150 ml Víno bílé
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
21% Sacharidy 76 g
209% Tuky 157 g
43% Sodík 869 mg
36% Bílkoviny 20 g

Hráškové rizoto s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a vše krátce osmahneme.

2

Potom vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme vínem a zvolna přiléváme ohřátý vývar. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

3

Rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky meduňky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept