Hráškové rizoto s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hráškové rizoto s parmezánem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13716 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
300 g | Hrášek mražený |
1 ks | Meduňka |
250 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 17,7mg |
Draslík | 543,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek mražený, Rýže loupaná, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hráškové rizoto s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a vše krátce osmahneme. |
2 | Potom vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme vínem a zvolna přiléváme ohřátý vývar. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky meduňky. |