Recept

Játrové špízy s fíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13717

Ingredience

2 ks Bageta
2 ks Feferony
2 ks Fíky čerstvé
300 g Játra telecí
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 384kJ
24% Sacharidy 85 g
16% Tuky 12 g
53% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 31 g

Játrové špízy s fíky postup přípravy receptu:

1

Feferonky omyjeme, nasekáme na jemno a smícháme s olivovým olejem, prolisovaným česnekem a nasekaným čerstvým rozmarýnem.

2

Játra omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Opepříme je, naložíme do připravené marinády asi na 2 hodiny.

3

Bagetu pokrájíme na tenké krajíčky, omyté fíky rozkrájíme na dílky. Na špejle napichujeme játra střídavě s bagetou, fíky a lístky šalvěje. Pečeme na másle ze všech stran asi 5 minut.

4

Upečené špízy osolíme a rozdělíme na taliře.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept