Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13718
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
100 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
40 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Protlak rajčatový
500 g Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
100 g Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 542kJ
17% Sacharidy 62 g
8% Tuky 6 g
61% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Rajčatové koláčky postup přípravy receptu:

1

Z másla, mouky, soli a 100 ml vody vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničce.

2

Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, rajčatový protlak, rozmarýn, pokrájené sardelové řezy a vypeckované, nakrájené olivy. Vše asi 5 minut opékáme. Přisypeme lžičku cukru, necháme zkaramelizovat. Přidáme ocet, sůl a pepř.

3

Připravené těsto rozválíme, vložíme do malých vymaštěných dortových formiček (průměr 10cm) a poklademe rajčatovou náplní.

4

Koláčky pečeme asi 20 minut. Podáváme ozdobené čerstvým rozmarýnem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept