Recept

Pomerančová rýže s krevetami a chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 13721
Kategorie: Maso

Ingredience

1200 ml Chřest sterilovaný
2 ks Cibule
1 ks Citrony
250 g Krevety tygří - loupané
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Pomerančová kůra
250 ml Pomerančová šťáva
250 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 741kJ
21% Sacharidy 75 g
9% Tuky 7 g
56% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 26 g

Pomerančová rýže s krevetami a chřestem postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na 3 lžících másla. Svaříme 500 ml vody s pomerančovou šťávou i kůrou, se solí a tymiánem. Propláchnutou rýži vložíme na cibuli, zalijeme připravenou svařenou vodou, pod pokličkou vaříme 25 minut.

2

Chřest prohřejeme v nálevu, scedíme a necháme okapat.

3

Krevety omyjeme a po okapání je opékáme na každé straně asi 1 minutu na zbylém másle.

4

Uvařenou rýži osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Obložíme krevetami, chřestem a dílky citronu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept