Recept

Rizoto s rajčaty a olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13726
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
400 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
125 ml Víno bílé
750 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 935kJ
29% Sacharidy 105 g
28% Tuky 21 g
75% Sodík 2 g
30% Bílkoviny 17 g

Rizoto s rajčaty a olivami postup přípravy receptu:

1

Na pánvi na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme vývarem, vínem a vaříme 20 minut, dokud se tekutina nevsákne do rýže.

2

Po 10 minutách varu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata a vypeckované, na čtvrtky nakrájené olivy.

3

Nakonec do rizota vmícháme 30 g nastrouhaného sýru spolu s olivovým olejem, osolíme a opepříme. Povrch posypeme zbylým sýrem a ozdobíme rozmarýnem a bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept