Recept

Rizoto s hruškami a gorgonzolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13729
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Hrušky
1 kávová lžička Majoránka
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže loupaná
1 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
250 g Sýr Gorgonzola
1 l Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 838 kcal
Kilojoule 3 508kJ
28% Sacharidy 100 g
26% Tuky 20 g
99% Sodík 2 g
43% Bílkoviny 24 g

Rizoto s hruškami a gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Omyté hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. Pokapeme je citronovou šťávou a necháme chvíli stát.

2

V kastrole rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku a propláchnutou rýži. Zvolna přiléváme vývar a vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Po 15 minutách varu přidáme připravené hrušky a společně dovaříme.

3

Sýr nakrájíme na kostičky a vmícháme spolu s majoránkou do rizota. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept