Recept

Křehký rybízový koláč se sněhem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1373
Kategorie: Koláče

Ingredience

200 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
125 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Rybíz bílý
200 g Rybíz černý
200 g Rybíz červený
2 kávová lžička Solamyl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 254kJ
12% Sacharidy 44 g
17% Tuky 12 g
1% Sodík 17 mg
9% Bílkoviny 5 g

Křehký rybízový koláč se sněhem postup přípravy receptu:

1

Nejprve smícháme mouku a kypřicí prášek. Postupně přidáme polovinu cukru, máslo a žloutky. Rychle vypracujeme v soudržné těsto, které necháme zabalené ve fólii asi půl hodiny odležet v lednici.

2

Z těsta vyválíme na pomoučeném vále kulatý plát a jím vyložíme koláčovou formu, okraje zvýšíme.

3

Troubu rozehřejeme na 200C a koláč pečeme cca 15minut.

4

Mezitím omyjeme rybíz, necháme okapat a očešeme bobule. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, při šlehání postupně zapracujeme zbývající cukr a škrobovou moučku. Nakonec do sněhu vmícháme rybíz. Několik bobulí si ponecháme na dozdobení. Sníh naneseme na předpečený koláč a necháme ještě 10-15minut dopécet.

5

Hotový koláč dozdobíme rybízem a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept