Recept

Treska v rýžovém obalu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13730

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Filé z aljašské tresky
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 ks Pórek
125 g Rýže neloupaná (Natural)
75 g Sýr Ementál (Primátor)
1,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 945kJ
12% Sacharidy 44 g
250% Tuky 187 g
16% Sodík 316 mg
69% Bílkoviny 39 g

Treska v rýžovém obalu postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme podle návodu. Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Porce vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy.

2

Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a mrkev nastrouháme. Zeleninu osmahneme na lžíci rozehřátého másla, vmícháme uvařenou rýži, nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Polovinou rýžové hmoty potřeme porce filé a zapečeme v troubě (asi 30 minut). Podáváme se zbylou rýží a každou porci ozdobíme snítkou petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept