Treska v rýžovém obalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v rýžovém obalu
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13730 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
125 g | Rýže neloupaná (Natural) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Ementál (Primátor) |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 88,9mg |
Draslík | 352,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Paprika červená, Pažitka, Rýže neloupaná (Natural), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska v rýžovém obalu postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu. Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Porce vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy. |
2 | Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a mrkev nastrouháme. Zeleninu osmahneme na lžíci rozehřátého másla, vmícháme uvařenou rýži, nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Polovinou rýžové hmoty potřeme porce filé a zapečeme v troubě (asi 30 minut). Podáváme se zbylou rýží a každou porci ozdobíme snítkou petrželky. |